pátek 28. července 2017

Šátky ve stylu obálek Rafaelek

Tak tedy dneska jsem měla štěstí. Jela jsem do Ústí nad Labem a strhla se tam taková průtrž mračen, že bych měla snad i kůži promočenou. Upřímně, vždy když jedu do Ústí, tak leje. 😉 Tak nevím, čemu se divím.
Říkám "snad bych měla", protože jsem neměla. Naštěstí jsem totiž těch dvacet minut, kdy se mračna protrhla, seděla v trolejbuse. Deštník jsem potom už jen vytáhla, abych ho vyvětrala. Prostě už jen krápalo a vysvitlo slunce.

Předtím během deště bylo téměř šero a jak jsem jela městem kolem rozsvícených výkladních skříní, napadlo mě...

že bych se mohla jít podívat po šátcích, které by pasovaly k obálkám Rafaelek. Představovala jsem si, že vám je vyfotím přímo s knihami. Pro zábavu se musí trochu blbnout, ne?
A celé mě to napadlo jako reakce na úžasné outfity ve stylu obálek Rafaelky, které na facebooku Čtenářů Rafaelky uveřejnila Zdeňka Kohlová.

A jak moje shoppingování dopadlo? Prodavačky v buticích vysílaly nechápavé pohledy, proč se těmi šátky tak probírám, až nakonec žádný nekoupím. A to jsem se navíc ještě ptala, jestli mezi šperky nemají snítku jmelí! Ano, kromě šátků sháním bižuterii - Marininu snítku jmelí.

Šátky v barvách knih jsem zatím nesehnala. Ale není všem dnům konec. Budu se dívat dál. Zatím jsem si tedy sedla doma k noťasu a z obálek knih takové akvarelové čili vodovkové virtuální šátky vyrobila. Který byste si oblékli? Který by vám šel? Mně ten zelený. 😍




A na závěr trochu hudby. Vzpomínáte na Puka a jeho syrinx? Ještě se na tento nástroj bude v knihách hodně hrát. Je rozšířený po celém světě. Ne Puk, ale syrinx. Tak příjemný poslech a můžete nám sdělit, který šátek by byl ten váš.








2 komentáře:

FaunkaMiriam řekl(a)...

Pro mne asi ten vílí.

Renata Štulcová řekl(a)...

Já váhám mezi vílím a fauním. Nágový šátek mi nejde barevně vůbec.