pondělí 5. srpna 2019

Písně sirén po korektuře



Bonbónek pro vás, milé čtenářky a milí čtenáři, doufám, že následujícím textem ve vás vzbudím zvědavost... 

Když se Marina probudila na konci kvinty z metamorfózy v těle sirény a kromě zpěvu sirén slyšela též zvonění tramvají, domnívala se, že jediná její starost bude zlomit kletbu, aby zachránila svou lásku.
Netušila čtyři věci:
  • Kdo jsou labutí víly.
  • Že její lidský otec začne pátrat po vílách a elfech v české historii.
  • Jaké rituály ji čekají.
  • A že může přijít o klenot své matky.

Tak takhle možná bude vypadat anotace Rafaelovy školy #6 - Písní sirén, kterou si přečtete na zadní straně obálky. 

Vy všichni, kdo jste členy facebookové skupiny Rafaelova škola a kdo mě sledujete na IG, už víte...
že jsem šestý díl dopsala a že i korektury jsou hotové. Nyní pracuje paní ilustrátorka, pak se na vše podívá grafik a na podzim 2019 se dočkáte již šestého pokračování Rafaelovy školy. A to díky nakladatelství Maitrea, které knize věnuje úžasnou péči.

Slibovala jsem sice vám i sobě, že šestá kniha bude kratší, než jsou Dryády, ale nějak se mi vše vymklo z rukou a dokončené Písně sirén mají nakonec 1 000 000 úhozů, tedy 556 normostran. Až se vytisknou, budou tak nějak stejně objemné jako Vlasy dryád. Opravdu nepíšu úmyslně dlouhé příběhy. Píšu prostě příběh a on si diktuje sám, co v něm má být. Zápletku jsem nemohla zničit zkracováním a také jsem vás nechtěla ochudit o svět sirén. 

A tak budete zase mít co číst. Pamatuju si, že mnozí z vás jste na fb psali, že vám stačilo 24 hodin na první rychlé přečtení Dryád, abyste se dozvěděli, jak to s Marinou dopadlo. Samozřejmě pak jste si užívali knihu pomaleji při druhém čtení. Takže je jasné, že mnohým z vás Písně sirén přinesou bezesnou noc. 

A protože jsem vám na začátku článku slíbila bonbónek, už se připravuje. Mnozí z vás si i tady v komentářích píšete o úryvky ze Sirén. Rozhodla jsem se, že vám je načtu. Nejsem žádný dabér profík ani hérečka, ale zkusila jsem to. Nabízím vám první z úryvků, a to dokonce i se zkaženými momenty ze zákulisí. Takže pokud chcete slyšet i přebrepty, doposlouchejte video celé.




3 komentáře:

Jitka S. řekl(a)...

Super, na knihu se už těším. Video si pustím doma.

Unknown řekl(a)...

V jakém měsíci by to mělo vyjít

Renata Štulcová řekl(a)...

V listopadu.