sobota 19. prosince 2020

Jedenáct let pronikáme do rafaelovského světa

Píšu závěrečnou osmou knihu Rafaelovy školy. Svět je jiný, než byl ten, v kterém jsem začala sérii psát. Tolik vážných věcí se událo. A rok 2020, který končí, odhalil v sobeckosti lidí, proč se před námi Atlanťané tak nějak napůl schovali.  

Přeju si a myslím, že nejsem sama, že i vy si přejete, aby se lidé ze sobeckosti vyléčili, aby náš svět mohl být také rafaelovský. 

Co říci více? Už se raději podívejte, co jsem vložila při vzpomínkách na jedenáct let psaní série do tohoto videa? Zadívejte se, zaposlouchejte...

Možná budete mít následně mnoho otázek...

Neváhejte a ptejte se. 





7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zaprvé jak jste na tom se psaním osmé knihy a zadruhé v sedmé knize Marina dostane od bílého hada a ještě od ochránce kentauří školy úkoly ale do konce knihy už je neřeší chtěla jsem se zeptat jestli je to náhoda nebo je to naschvál, to je zatím vše (možná mě časem něco napadne).
Předem děkuji za odpověď a přeji krásný večer

Renata Štulcová řekl(a)...

On se každý ten úkol řeší přímo v tom dílu. Když se znovu podíváte, co jí had řekl, bude to jasné. Jinak píšu jako divá. Musím ji stihnout dopsat dřív.

Anonymní řekl(a)...

Já jsem se chtěla zeptat kolik podob má pan profesor Pan a proč, koho dcera je Rozárka- Meluzíny a koho, a jaká elementální bytost (jako např. faun) je Marinina sestra Marena

Anonymní řekl(a)...

Píšete že by mohla 8 kniha vyjít dříve, myslíte to tak že dříve než 7 díl? Kdy asi plánujete vydání? 7 díl jste měla asi původně naplánovaný už před velikonocemi do kdy tedy plánujete 8 díl vydat?

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den. Popravdě mě zajímá, jak se všechno vyřeší v posledním díle. Mám napočítaných přes třicet věcí, které se musí vyřešit a nevěřím, že se to dá do jedné knihy vecpat. Pochopím, jestli se bude kniha zaobírat jenom těmi velkými problémy, jako kdo je Lev, co kletba, Fany s Petrem a tak dále, ale mě zajímá třeba i situace okolo Luciena a Meluzíny, co bude s Ellou a Otíkem, Pukem a Amélií a spousty dalších takových spíš vztahových věcí. Doufám, že se i tom bude mluvit.
Ještě chci dodat, že miluju Vaše podcasty. Dobře se mi poslouchají. Doufám, že v nich budete pokračovat i po dopsání poslední knihy a my se dozvíme, co se po škole stane S Marinou. Nebo jestli o tom napíšete ještě jednu knihu, bránit se nebudu a určitě si ji ráda přečtu.
Nemůžu uvěřit, že Marině už je osmnáct. Mám ji za tu malilinkatou vílu, která hledá svoji maminku. Nečtu sice sérii od jejích začátků, protože mi v té době byly asi tři, ale i tak si myslím, že Marina tak nějak vyrůstá se mnou. Občas si z jejích přístupů k nějakým věcem něco seberu a potom to praktikuju.
Pardon, že jsem se tak rozepsala, ale tahle série si to zaslouží. Děkuju moc za její napsání. ♥
Zároveň se chci zeptat, nevím, jestli to v knihách bylo řečeno, jak se narodila Aine, Bastet, Sachmet, Diana a Nios? Byli tady od počátku světa? A malá doplňující otázečka, kolik je jednotlivým elementálům? Třeba Pukovi, Arthosovi, Mareně, Meluzíně, ale i Panovi atd.?
Předem děkuju za odpovědi.

Anonymní řekl(a)...

dobrý den, až dnes jsem se podívala na toto video, moc mě zaujalo že na mě potom vyskočilo i v angličtině, chystáte se knihu překládat? předem děkuji za odpověď.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
Mám dotaz, který se netýká úplně knížky. Hrozně se mi líbí jmelovy přívěsek, na obálce knihy (jestli se nepletu, dostala ho Marina od paní Alby), tak by mě zajímalo, jestli jste ho tvořila podle nějaké předlohy, a jestli by se případně dal koupit. Nebo jestli třeba nepřemýšlíte o jeho hromadné výrobě a prodeji.
Předem děkuji za odpověď
P.S Rafaelku zbožňuji