úterý 18. srpna 2020

Podcast 18. srpna 2020 - Aby popisy nenudily a ukázka z Pokladnice kentaurů aneb Co bylo v ředitelně a co v auditoriu

Co má asi tento klobouk společného s Pokladnicí kentaurů? A kde jsem k tomu nápadu s kloboukem přišla? Uslyšíte v dalším podcastu, tedy kromě mnoha jiných věcí...

Popisy jsou nezbytné, bez nich by nám zůstaly v knize jen dialogy. Ale zároveň nesmí být popisy nudné, abychom od knihy neutekli.

Proto se nad popisy zamýšlím a přitom vám nabízím podcast s ukázkou z připravované knihy, na níž vám vysvětluji, jak...

míchám popis s dialogy hrdinů. A kromě toho se v podcastu vyskytují také auta, vlaky, cinkání hrnku. 

Bouřce jsem se vyhnula. Právě kvůli stále se vracející bouřce jsem podcast natáčela v průběhu celého odpoledne. A tady konečně je:

https://renatastulcova.cz/180820.mp3

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Rafaelku zbožňuji, jenom bych ráda vytkla pár věcí. Nechci nijak hejtit pouze bych ráda napsala pár výtek. Marina mi přijde ze všeho trochu moc vylekaná a je zbytečně moc marnivá ohledně svého vzhledu. Zbytečně moc oplakává svou postavu, ale je moc líná na to aby s tím začala něco dělat. Mohla by si aspoň oběhnout kolečko kolem baráku když už nemá čas na sport. Jinak nemusíte se trápit délkou knihy. Naopak čím delší tím lepší a to mi každý správný čtenář dosvědčí.
A ještě něco pozitivnějšího na konec, pokračujte dál a doufám ve více dílů než jen osum.

Renata Štulcová řekl(a)...

O strachu bude mluvit Marina s paní Lunou teď v sedmé knize. A asi o tom natočím další podcast i s ukázkou. Díky za nápad. V Sirénách už svou postavu Marina moc neřeší, nakonec Rowan jí tam přece říkal, že je díky tanci samý sval. A oblečení? Ona je femininní hrdinka, ne maskulinní testosteronová mužatka🌺, proto hledá harmonii a soulad i v oblečení.

mamunka řekl(a)...

Taky Rafaellku mám moc ráda, ráda si "čtu" opakovaně ukázky, jen chci říct že pro mě ty podcasty nejsou, nepamatuji si začatek, tak mě to nebaví, těším se až bude knížka.