úterý 29. listopadu 2022

Vánoční kniha ZDARMA a filmování české ya knihy...


Miluju knihy o Vánocích s mystickou vánoční atmosférou. A tento článek o vánočních knihách a filmování ya série pro vás právě teď datluju do mobilu cestou z vánočních nákupů. 

Prostě stalo se, že jsme se sestrou dokončily vánoční knihu a já se chtěla věnovat vánoční výzdobě domova. A zjistila jsem, že jako kdyby výzdoba, která celý rok čeká v krabici, taky snad prodělala nějaký ten covid. Vypadala tak zničeně, že jsem se vydala pro výzdobu novou. 

Nyní nadopovaná vánoční atmoškou a čokoládovým dortem vám popíšu, jak jsme vydaly vánoční knihu a kde ji zdarma získat. A k tomu filmu se dostanu až na konci článku, protože to je opravdové mystérium.

Dneska vám zdarma nabídnou...

lidé máloco. Proto se vám možná nepozdává nadpis článku. Ono je to celé tak:

Druhý díl ze série Marina Sběratelka jednorožců mě napadl v říjnu. Po dopsání jsem ho nazvala "Případ ukradené vánoční čokolády" a moje sestra k tomuto detektivnímu mini případu vytvořila kouzelné ilustrace akvarelem. A protože kniha vypráví o vánoční besídce, je zřejmé, že by měla přijít do rukou prvostupňovým čtenářům v prosinci. 

No jo, ale to by se nestihlo, napadlo nás hned. Tiskárna by mohla vychrlit hotovou knihu tak nějak až v lednu. Máme knihu odložit na "za rok"? Vždyť v tomhle vykloubeném světě je každá laskavá milá kniha potřeba. 

Prvostupňové děti prožívají Vánoce extra intenzivně  a teď by knihu nedostaly do ruky? Nemohly by se z ní těšit před samotnými Vánocemi? Škoda, vždyť našemu e-shopu Čítárna U Jednorožce by taková vánoční kniha moc slušela. 

To vše nám letělo hlavou, a nakonec jsme se sestrou vymyslely něco nečekaného. Knihu jsme upravily tak, aby nebyla příliš dlouhá. Pak jsem ji graficky sestavila tak, aby na každé straně formátu A4 byly dvě strany A5. A už možná tušíte, co bude následovat. 

Jasně. Knihu si v pdf zdarma mohou dospěláci vytisknout doma, v práci či jinde. Po rozstřižení stránek napůl a secvaknutí nebo sešití vznikne malá knížka formátu A5, která má celkem 24 stran textu a ilustrací a k mání je dokonce ve dvou verzích, barevné a černobílé. Stahovat je můžete TADY.

A nyní k filmování mé ya knižní série, tedy série Rafaelova škola

Kdo mě více znáte nebo sledujete, už jste o této pohádkové novině slyšeli. Opce na film případně seriál byla podepsána (víc raději neprozradím), nyní pracujeme na podobě a scénáři. Knižní série má devět dílů, devátý vyjde v roce 2023, což znamená, že se příprava filmování nedá sfouknout za několik dní. Musíme být trpěliví, jak vy, tak já, neboť příprava projektu zabere spoustu času. Navíc pak budou rozhodovat ti, co rozdělují peníze, takže šance jsou stále 50:50. Proto musíme být nohama pevně na zemi a pracovat a tvořit... 

A vy, kdo neznáte sérii, o níž mluvím, tak se po ní podívejte TADY. Můžete s ní zažít rafaelovské Vánoce.






4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

A bude to animovaný nebo hraný film?

Anonymní řekl(a)...

To by mě také zajímalo.

Anonymní řekl(a)...

Pokud to klapne, tak hraný.

Anonymní řekl(a)...

Pokud to klapne, tak hraný