sobota 19. března 2016

Voda je posvátná aneb požehnejme vodě

Brzy budeme slavit Den Země a Hodinu Země, ale nejen Zemi je třeba ochraňovat a žehnat. Jsou tady i jiné posvátné bytosti, které pro nás zůstávají velkou enigmou.

Ano, mluvím sice záhadně, ale mluvím o Vodě a schválně používám nyní velké V, abych vytvořila její vlastní jméno.
Slovo Voda je dávné, dokonce i v sanskrtu a chetitštině zní podobně. (To si nevymýšlím, to jsem si ověřila.)

Rusalka v Rafaelově škole o Vodě, která je mimochodem její babičkou, říká: "Voda je bytost. Ve své podstatě  v nekonečných  rozměrech  Zásvětí vypadá úplně jinak, než ji znáte. Tam je krásná jako nymfy tady. V Zásvětí také porodila mého otce, který je na Zemi jejím vyslancem."

A nymfa Melissáni vypráví v Panově jeskyni na ostrově Kefalónie: „Někteří z vás budou učit lidi, že voda, do které se před pitím vloží přání, pomáhá. Záleží ale na tom, jak hodně vodě ten, kdo ji pije, věří. Kámen  čili  ty  nejpomalejší  vibrace  najdete v kosmu  všude,  kam  se  podíváte. Ale  voda... voda je zázračná  bytost,  která  si  vybrala  jen  hrstku planet a mezi nimi tu naši.“

Pravděpodobně vám neuniklo, že...
20. března po páté ranní hodině (pro Evropu) nastává jarní rovnodennost a přichází kalendářní jaro. V tu dobu se po celé Zemi budou lidé scházet, meditovat u Vody a žehnat Vodě, protože je posvátná. Lidé se spojili a chtějí tak rozjet další pomoc Vodě.

V Americe budou mít na západním pobřeží v době rovnodennosti podvečer, tak jim to půjde lépe, než tady u nás. No, leda že byste se vydali žehnat vodě v neděli za svítání. Článek píšu 19. března po desáté večerní hodině, rovnodennost je už za sedm hodin. Tak nevím, jestli to všichni stihneme. Nejbližší Voda, kromě té kohoutkové, je pro mě naše posvátná řeka zvaná Bílá, tedy Alba, čili Labe.

Tak ať to nemáte k Vodě daleko a můžete k ní zaskočit si zameditovat nejen během rovnodennosti.





2 komentáře:

Michael Mastný řekl(a)...

kde jsou ty posvátné bytosti?

Michael Mastný řekl(a)...

A jak o nich víte?