neděle 17. července 2016

Prozradíte, jaké máte oblíbené obálky knih?

Už velmi dlouho jsem na blog Rafaelky nic nepřipsala. Překládala jsem dvě knihy pro jedno nakladatelství, takže jsem byla zavalena prací. A navíc se vám sem špatně píšou komentáře, protože vyžadují určitá přihlášení. A tak jsem dneska vymyslela něco jiného. Na konci dnešního článku je odkaz na starý blog. Pokud budete mít po přečtení dnešního článečku chuť, prosím proklikněte se tam a pomozte mi komentářem.


Rozpracovávám děj pátého dílu knihy - Vlasy dryád. Marina musí udělat už vážné životní rozhodnutí, opět se setká s Arthosem, bude pobývat v Římě... A přitom všem plánování přemýšlím, jaké by to bylo, kdyby všechny knihy mohly vyjít papírově. Obálku na e-knihy jsem si vymyslela z nouze, protože nemám příliš času se učit různé fígle, které umí grafici a možná i vy, kdo se grafickými programy zabýváte.


Projíždím si anglický i český internet, abych se seznámila s tím, co je dneska "in" v obálkách pro knihy, ke kterým se Rafaelka řadí. Řeknu vám, některé jsou opravdu nádherné, až se tají dech. A tak bych vás chtěla poprosit...


až budete mít čas a chuť, zkuste si představit situaci, že by Rafaelka mohla vyjít znova od jedničky v papírové podobě. Že by se jmenovala "Rafaelovo království". Dneska už víte po přečtení čtvrtého dílu, že je to hlavně také příběh Marininy lásky a její volby, co bude v životě dělat. Přírodu miluje, ale vílou být nechce (jenže z toho se vyvléknout nemůže).


Dobře víte, že si přeju, aby obálka knihy byla úžasná. Aby před ní čtenáři stáli v úžasu a přinutila je si knihu alespoň sendat z regálu a otevřít. A proto bych vás chtěla poprosit, abyste to vzali jako letní hru a do komentářů mi napsali, která kniha či knižní série má podle vás tu nejúžasnější obálku. Nehleďte na obsah knihy, ale jen na obálku. Případně připište, jaké prvky nebo barva vás na obálce uchvátily. Já během příštích týdnů také zasednu a napíšu článek o obálkách, které mě přitahují.


Tak vám všem děkuji a přeju hezké prázdniny. Brzy se zase ozvu a tady je ten odkaz na starý blog, kde můžete psát komentáře o oblíbených obálkách: TADY

Renata


Zdroj obrázku: http://www.medievalbridalfashions.com/images/circlets/Earendil/Earendil-circlet-crown-2.JPG

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Co se týká obálky knih prvního až třetího dílu skvěle vystihují povahu knihy. Vypadají hravě, přirozeně a zároveň moudře. Moc se mi líbí, jistě u dalších dílů by neuškodila menší změna, ale věřím že ukázka pravého vodního světa na obálce by byla krásná.

Baružka řekl(a)...

Nemám ráda obálky, na kterých je "fotografie hlavní hrdinky". Kreslená mi tolik nevadí, obzvlášť, pokud je menší v poměru ke zbytku obálky, ale stejně je to podle mě takový líný způsob. A taky nemám ráda na obalu fotografie z filmu. K rafaelce třeba detail motýlých křídel na první díl? Malovaný nebo vyfocený, to je asi jedno :). Nápad na čtvrtém díle se mi líbil