sobota 11. února 2017

Co se povedlo?

Tyto poslední dny před druhým vydáním Rafaelovy školy jsem se opravdu hodně vrátila do světa Rafaelovy školy a vy se mnou. Doma už mi leží korektury druhého dílu Tanců nág, aby plynule vyšel v dalším měsíci po tom prvním dílu, po Vílích křídlech. Prozradím vám, že v něm najdete dosud nepublikovanou mapu podzemí pod hradem krále Basilea. A pro třetí díl už paní ilustrátorka Jarmila Marešová nakreslila novou mapu lesa s lesním sídlem krále lesa. Výřez z něho, tzv. mohyly vidíte vlevo. Jak já tyhle tuší dělané ilustrace miluju. Jsem z nich naprosto nadšená.

Jsme ráda, že mi píšete, snažím se odpovídat, jak jen to jde. Občas se mi stane, že mi nějaká zpráva zapadne, tak se omlouvám, že vám někdy napíšu až po delší době. Teď během sobotního večera bych ráda shrnula, co se za ten týden, kdy ještě čekáme (nevím jak vy, ale já dost netrpělivě) na nová Víllí křídla, povedlo...

Na facebooku krásně funguje skupina We love Rafaelova škola, kterou 21. 12. 2014 založila Zdeňka Kohlová. Tímto Zdeňce znovu moc děkuji. Vždyť už skupina funguje přes dva roky. To to letí... Navíc Zdeňka tvoří pro členy skupiny parádní kolážové hádanky, někdy i já jako autorka príběhu se musím zamyslet, abych hádanku uhádla.

Knižní trailer k Rafaelce, který jsem publikovala na Youtube 5. 2. 2017 má už v tuto chvíli 180 shlédnutí. Nejsem žádný youtuber, nemám jejich popularitu, a když se podívám na počty shlédnutí ostatních českých knižních trailerů třeba za více jak rok nebo dva, tak si myslím, že si na tom Rafaelka díky vám stojí docela dobře. Úplně mě napadlo udělat ještě další video, ale nemám teď čas, tak snad za nějaký ten týden. Už jsem si napsala několik vět, které použiju, jako kdyby šlo o "hollywoodský trhák". ;-)


Mnohokrát jste za ty roky psali, že byste rádi nějaké povídky ze světa Rafaelky. Nejsem povídkový typ. Sama povídky moc nečtu. Ale přemýšlela jsem, že nějaké krátké události a minipříběhy, které se do hlavního děje nehodí, by mohly být zajímavé. A tak jsem je začala psát zatím opět na Wattpad, protože se v něm čte delší text lépe než na blogu. Takže pokud máte zájem si povídky číst a nejste na Wattpadu přihlášeni, doporučuji ZDE. Nemusíte se vůbec přihlašovat pod svým jménem, ani si tam dávat fotku, stačí přezdívka a klidně bez fotky nebo s nějakým obrázkem, na kterém může být "pro mě za mě" třeba kočka. :-)

A až budete přihlášeni, napište si do vyhledávače Wattpadu název té povídkové knihy: Rafaelovo království. Obálku vidíte napravo. Je to mé "veledílo". tak ji berte s rezervou. :-)

V pondělí jedu odpoledne po práci do nakladatelství, budeme tvořit povídání o Rafaelce pro jejich magazín. Tak mi držte palce, abych řekla to pravé, co má být řečeno, aby kniha zaujala i nové čtenáře nebo rodiče budoucích čtenářů. A abychom tak rozšířili povědomí o Rafaelově škole mezi další lidi.

Tak se zatím mějte.
Renata

7 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Děkuji, že jste zmínila naši facebookovou skupinu a chtěla bych se zeptat, až bude povídání hotové, kde a kdy si ho budeme moci přečíst? :)

Renata Štulcová řekl(a)...

Není zač, já děkuju za skupinu. Je úžasná. Pak dám na rozhovor odkaz, mají ty magazíny na svých stránkách.

Unknown řekl(a)...

Tak už ji mám doma :) :3

Johana Szedlakova řekl(a)...

Dobrý den,
zvědavost mi již teď nedá a chtěla bych se zeptat, jaká bude obálka tanců nág? Změní se jen podtitul a zůstane stejná, nebo se změní barvy, po případě kresby na obálce? Moc by mě to zajímalo.
Nové vydání vílích křídel již mám doma a jsem nadšená! Gratuluji a chválím i nakladatelství, grafika i ilustrátorku Jarmilu Marešovou. :-)

Renata Štulcová řekl(a)...

Obálka bude ohnivá. Změní se podtitul a ilustrace kolem jmelí. Vyřídím vaši pochvalu. Děkuju.

Renata Štulcová řekl(a)...

Díky, skvělé. :-)

Johana Szedlakova řekl(a)...

Děkuji za odpověď. Zrovna včera jsem ji viděla na wattpadu a vypadá skvěle!