sobota 17. února 2024

Magie žluté

Vracím se sem na blog po velmi dlouhé době a zjistila jsem úžasnou věc. Přestože jsem neměla dostatek času na jediný článek, protože jsem pracovala na scénáři, vy čtenáři sem na blog stejně stále chodíte. 

Scénář Vílích křídel je po dlouhých deseti měsících dokončen, a já nyní přemýšlím, o čem psát nové blogové články, abych nevyspoilerovala zápletky série.

Ono se to totiž má tak, že ne všichni z vás již sérii dočetli. Rafaelova škola k mé radosti získává stále nové a nové čtenáře, kteří jsou nyní třeba v první půlce. A jim přece nemohu kazit radost a prozrazovat překvapení a tajemství, jež na ně čekají.

Že magie je přírodní vědou elementálů, jste se už dozvěděli v předchozích dílech. Avšak v posledním devátém se s Marenou a dalšími dotkneme této magie více. Například také v praktickém použití...

barev, o nichž určitě všichni víte, že je můžeme vnímat díky vlnovým délkám (uf, ta fyzika).

A tak vám budu vyprávět krátce o síle žluté barvy. Asi vám nemusím říkat, že žlutá barva přináší pocit štěstí, dobré nálady, spokojenosti a naděje. V místnosti, kde se jedná o nějakém problému, nastolí atmosféru nového začátku. A to Marina v deváté knize z určitých důvodů potřebuje.

Proto se cestou na určitou schůzi stavuje v květinářství a vybírá si do kytice žluté květiny. Samozřejmě by s sebou mohla vzít také vhodné polodrahokamy, ale samotná žlutá kytice působí na rozdíl od krystalů naprosto přirozeně a nenápadně.

Marina si klidně mohla vzít s sebou třeba citrín, ale ten kámen něco váží a musela by ho mít v kabelce nebo kapse, nesla by si zátěž. Hodně divně by pak vypadalo, kdyby ho v té kanceláři, kam šla, položila prostě na stůl.

Těžko by těm cizím lidem došlo, že mají před sebou dceru královny víl a elfů, která jen používá to, co je pro ni naprosto přirozené. A jistě víte, že lidé rozumějící silám a energiím naší Gaii se často setkají s nepochopením ostatních lidí, když tyhle síly a energie necítí. 

Marina potřebuje v té deváté knize ovlivnit pozitivní žlutou energií právě určité cizí lidi. A velmi na tom záleží.

S kameny se Marina poprvé seznámila v druhé knize u nág a Meluzíny, ale - ta druhá kniha je příběhem, ne encyklopedií, a tak v ní nezabíhám do podrobností. Pokud se o kameny zajímáte, můžete si pořídit spousty odborných knih nebo gůglit.

A ještě k citrínu: je odrůdou křemene a může být zbarvený v mnoha odstínech žluté, někdy je dokonce nazelenalý, jindy naoranžovělý. 

O magii barev seženete spousty informací jak na internetu tak v knihách. A nebo stačí prostě jen určitou barvu vnímat a budete vědět, jaké má vlastnosti a k čemu napomáhá. A ani vám určitě nemusím říkat, jak je důležité zvolit vhodnou barvu oblečení buď podle nálady nebo pro určitou příležitost,

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Napadlo mě že by bylo zajímavé udělat jako knížku magické kompedium (Mariny Fialkové) a přidat tam podrobnosti.

Anonymní řekl(a)...

Děkuju za nápad. Na kompendium jsem úplně zapomněla, jak jsem celý rok psala scénář. Zkusím ho dát dohromady.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, celá série je opravdu skvělá, děkuji za ni😀 zmiňujete se o scénáři Vílích křídel, můžeme se tedy těšit na film?

Anonymní řekl(a)...

To by mne také zajímalo. Miluju vaše knihy. Jste skvělá spisovatelka❤️

Renata Štulcová řekl(a)...

Jak to bude s Rafaelkou dál, o tom zatím mlčím. Není dobré prozrazovat věci, které jsou v běhu. Kolem nás tady brousí spousta závistivých lidí, která by nám do všeho hodila vidle. Až budu moci, vše se dozvíte. Může to trvat i roky.

Renata Štulcová řekl(a)...

A děkuju, že Rafaelku čtete.