sobota 17. listopadu 2018

Vlasy dryád brzy na pultech knihkupectví




Ano, vidíte dobře, čtete dobře, nejpozději v prvním prosincovém týdnu tohoto roku 2018 vyjdou tolik očekávané Vlasy dryád. Už vlastně pátá kniha Rafaelovy školy, kterou se dostáváme do druhé poloviny příběhu.
Tentokrát se mi povedlo napsat velice dlouhý díl o 671 stranách a protože my, kdo na knize pracujeme, jsme jen lidé, tak zasáhly okolnosti a už hrozilo...
že kniha letos nevyjde.

Nakonec díky báječnému nakladatelství Maitrea a lidem, kteří na dokončování knihy pracují, putuje kniha právě do tiskárny a můžeme se na ni těšit nejpozději kolem utajovaného svátku jednoho z profesorů Rafaelovy školy. Víte, koho myslím... 😉 Čímž jsem samozřejmě chtěla říci, že kniha (pěkná bichle) vyjde nejpozději v prvním prosincovém týdnu, ne-li dříve.

A komu bych chtěla za knihu poděkovat? Odjakživa čtu v knihách i tiráž obsahující technické a vydavatelské informace o knize. V tiráži Rafaelky se dozvíte, že Vlasy dryád, které ilustrovala paní Jarmila Marešová, v nakladatelství Maitrea přímo expresně a s velikou péčí připravili: paní redaktorka Ivana Měkotová, paní korektorka Karolína Komorádová a pan grafik Martin Bohuš, jemuž můžeme děkovat také za obálky.

Obálku nové Rafaelky si můžete vychutnat nyní, abyste věděli, po jaké knize se v knihkupectvích dívat. Až kniha opravdu vyjde, hned informaci všude zveřejním. Takže mějte, prosím, trpělivost a občas se sem nebo na můj web, facebook, či instagram podívejte. Úplně první se o vydání knihy dozvědí členové facebookové skupiny Rafaelova škola a na instagramu sledující mého profilu stulcovarenata.


8 komentářů:

Tvořilka řekl(a)...

Už se nemůžu dočkat až budu mít nižku v rukou :)

Renata Štulcová řekl(a)...

Jsem na tom stejně. Takový dárek k Mikuláši.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, ač je obálka nádherná, přeci jen tahat v batohu téměř 700 stran dá zádům a i knize zabrat. Takže se ptám - jak to vypadá s ebookem? Knížku si budu nechávat na doma a hýčkat si jí na poličce mezi ostatními a na cestách bych ráda pokračovala ve čtení na čtečce. Bude ebook?

Díky

Bára

Profesor řekl(a)...

Už se moc těším, až si budu moci počíst. Musím mezi svátky do práce, tak si ji nechám na dlouhé zimní večery s hrnkem čaje. I na Silvestra se bude hodit... Už teď si představuji, jak sedím ponořená v knize...
Jsem zvědavá na dryádí kletbu a na druhého lva. Kdo to asi bude? Jsem sice zastánkyní toho prvního, ale myslím si, že Marina bude spokojenější za větší výběr.;-)

Lia řekl(a)...

Docela se stydím, že teprve až teď budu číst nymfy, když si vzpomenu, jak jsem tuhle sérii v těch dvanácti "žrala" a několikrát za den sledovala stránky, jestli jste třeba už nepřidala novou kapitolu :D No, a teď se chystám na maturu...
Milejší je jen to, že až je dočtu, tak si aspoň hned budu moct doběhnout pro další díl :D
Když si jen vzpomenu na všechny ty problémy okolo vydání prvních tří dílů, stále nemůžu uvěřit, že se to nakonec všechno takhle krásně povedlo.
Přeji mnoho zdaru se psaním šestého dílu. Bůhví, že se na něj těším už od doby, kdy jste poprvé zmínila, že v Rafaelce jsou i sirény.

Renata Štulcová řekl(a)...

Pro Báru: E-kniha bude nejdřív za dva měsíce. Informovala jsem se v nakladatelství. Dřív by to ani nešlo, jsou Vánoce, takže mnoho lidí bude mít dovolenou. Ale pak bude.

Renata Štulcová řekl(a)...

Pro profesora: Já si ji tady postavím na stůl, abych na ni stále viděla a psala Sirény jako divá. Také se těším na vánoční čas, ke kterému čtení patří. Ježíšek mi nadělí čtečku, která je už zabalená v komodě. :-)
Se Lvy to bude těžké, jsem zvědavá, jak vezmou čtenáři to, co si neuvědomili možná v předchozích dílech. Hrdiny totiž dostihla realita a ukázalo se, jak kdo v krizové situaci jedná. A sám profesor Pan říká v knize: „Takže Lvy už bychom měli, dokonce dva. „A oba se právě nacházejí v této budově. Skvěle jste to, dámy, zinscenovaly,“ pohlédl na Aine i Dianu.

Renata Štulcová řekl(a)...

Pro Liu: Šíleně to uteklo. Tehdy mi někdo psal do komentářů, že když vidí, co se na Rafaelku valí za problémy, že kdyby byl na mém místě, dávno by s tím sekl... Maitrea je zázrak, protože knihu zachránil její majitel s dcerkou, která je čtenářkou Rafaelky. Taky jsem jim na začátku Vílích křídel poděkovala, protože jsem tomu tehdy nemohla ani uvěřit. A vlastně děkuju i všem zaměstnancům Maitrey, jsou úžasní.

Marinu jste už věkově předběhla, ale čtou ji i dospělí, jako relax je určitě příjemná. Tak držím palce u maturity, Rafaelka maturitou končí. Nebo možná maturitním plesem. To si ještě musím rozmyslet.