pondělí 24. prosince 2018

Vánoce s Raffaelem Santim

Zakladatel Rafaelovy školy malíř Raffael Santi namaloval v letech 1513 - 1514 svou slavnou Sixtinskou madonu, kterou dole na rámu obrazu pozorují dva téměř čertovští andílci.

Za těch 605 let, co se tito rošťáci dívají na Pannu Marii, Ježíška a svět, se také stali symbolem. Myslím, že je nemůžete neznat. Stali se významným reklamním prvkem, takže určitě máte doma aspoň svíčku s jejich portréty.

Mně se jich sešlo doma docela hodně. Na svíčkách, magnetech, dokonce i na vánoční ozdobě. Takže mi to nakonec nedalo, abych s nimi nevyfotila Vlasy dryád. A tak vzniklo vánoční foto, které ráno putovalo na instagram a nyní ještě cestuje sem na blog a na facebook.
Samozřejmě jsem...
přidala nezbytnou rostlinu, která je svázaná s Marinou a říší její maminky. Nyní je tohle jmelí čerstvé, zelené. Zezlátne do jara. Ale prozradím, že Marinina druhá snítka, kterou dostane znovu v Dryádách, je mnohem krásnější.

Přeju vám všem, nám všem šťastné Vánoce.
Těm z vás, kdo poprvé otevřete Dryády, přeju krásný vánoční zážitek.
Těm z vás, kdo je budete číst znovu, protože vám při rychločtení unikly detaily, přeju stejně krásný zážitek a příjemná překvapení.


P.S.: Až budete na str. 518, pusťte si následující skladbu...


4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Už se na knížku moc těším. Z babičky jsem vytáhla, že mi dá Rafaelku k Vánocům, tak už se moc těším.

Renata Štulcová řekl(a)...

Zlaté babičky, že té vaší děkuju za Rafaelku. A krásné čtení.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, před chvilkou jsem jedním dechem přečetla Vlasy dryád. Myslím, že Rowan je Marinin lev, ale stále doufám, že to stejně bude nakonec Arthos. A právě proto bych se chtěla zeptat, kdy vyjdou přibližně Písně sirén? A bude další knížka dlouhá? Vlasy dryád jsem totiž četla celý Štědrý večer do dvou hodin ráno a měla jsem přečtené jenom dvě třetiny, takže jsem měla zábavu asi na deset hodin.

Renata Štulcová řekl(a)...

Písně sirén píšu, kdy vyjdou, to nedokážu přesně říct. Musím chodit do práce, aby byly peníze, takže mi na psaní zbývá denně jen chvíle, a to při ní ještě usínám únavou po celodenním zaměstnání. Proto mi tak trvá napsat knihu. Doufám, že Písně sirén budou mnohem kratší, Dryády prostě tak dlouhé vyšly náhodou. Ale aspoň jste si početla. :-)