sobota 19. srpna 2017

Samá knihovna

 Ano, ano. Přiznávám, protože vám je to již určitě nápadné. Miluji knihovny. Už od dětství. A vsadím se, že kdyby se sečetl čas, který jsem v knihovnách prožila, určitě by to nějaký ten rok dalo.

I proto celá série Rafaelovy školy prochází knihovnami. Hlavní hrdinka Marina je stejně jako já a mnozí z vás (doufám, že vás neurazím) pořádná knihomolka. A jako správná knihomolka navštěvuje knihovny více, než je zdrávo, než ostatní studenti, s nimiž chodí do školy. Také s sebou, jak je starší, tahá knihy, kde se dá. Dokonce i ve chvíli, kdy letí se třídou k moři, si do kufru balí hned několik knih.

Pokusím se nyní všechny zatím známé knihovny z Rafaelky zrekapitulovat...


Tak nejdříve Marina chodila do malé knihovny doma ve vesnici nedaleko Křivoklátu. Pak začala navštěvovat školní knihovnu a studovnu Rafaelovy školy, která jí vyrazila dech. Dále navštívila se spolužáky knihovnu v Lesním sídle. A ve čtvrtém díle se pohybuje v knihovně Rusalčina zámku a v prastaré knihovně plné dávného lidského vědění v Kentaurionu.

To jsou knihovny, které zatím v sérii vystupují. Další knihovny se právě připravují, abyste se s nimi mohli v sérii setkávat v dalších knihách. A to si pište, že jich tam bude ještě dost. Knihovny jsou prostě úžasný vynález lidstva, mají své kouzlo a půvab.

Ilustrace na horním obrázku pochází ze čtvrtého dílu. Krásná knihovna, že? A spodní ilustrace? Tu najdete, když se podíváte na předsádku už vydaných knih na mapu školy. Tam úplně vlevo dole sedí Marina s křídly babočky admirála a... čte... 💗



2 komentáře:

Tvořilka řekl(a)...

Knihovny jsou úžasná místa :)

Renata Štulcová řekl(a)...

Taky je miluju. Hlavně musí mít různá zákoutí.