pondělí 31. prosince 2018

Kalendář harmonie II.

Je poledne, svátek slaví Silvestr a venku duní rachejtle, to si někdo zkrátka myslí, že v půlnoci asi bývá světlo, takže je tedy půlnoc.

Jak jsem včera slíbila, budeme si denně do Hromnic připomínat Marinu a její cestu za harmonií. Vlastně Hromnice jsou pro jak pro lidi, tak i pro bytosti Rafaelky velmi důležité.

Na Hromnice o hodinu více... 

Ano, den se prodlužuje a my jsme s Marinou už dvakrát slavili na Hromnice Svátky světla. Dala jsem vám je do příběhu jen dvakrát. Samozřejmě je Marina a ostatní slavili i v dalších ročnících, jenže pouze v prvním a druhém ročníku se něco významného...
stalo.


V primě sama Marina utekla, aby mohla pátrat po mamince.V sekundě se Svátky světla týkaly hlavně Meluzíny, která nakonec odešla. Na Meluzínu a  její návrat se konečně můžete těšit za rok v šestém díle.

Dneska jsem k něžným květinám vybrala větu, kterou říká sama Marina, aby utěšila jednu z postav v knize. A ještě na závěr opět jedna z písní, které stály u zrodu Rafaelky. Tahle se jmenuje Metamorphosis.

A vlastně ještě jedna zajímavost: Zítra v osm večer to bude přesně devět let od chvíle, kdy jsem publikovala na blogu Rafaelova škola první kapitolu jedničky. Je tam pořád. Ta kapitola. Neupravená, nezredigovaná, tak jak tehdy byla. Jenom jsem k ní při vydání pak doplnila ilustraci od paní Marešové. Můžete se na ni podívat a klidně pod ni do komentářů něco připsat (tam na starém blogu se dá snadno připsat komentář). Od té doby jsme ušli takový kus cesty, zavzpomínat si není na škodu. Prokliknete se tam TUDY





2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Šťastný nový rok a hodně inspirace pro psaní Paní Štulcová

Renata Štulcová řekl(a)...

Vám také hodně štěstí v roce 2019.