pondělí 30. července 2018

#4 Rediguju... Čekám na déšť

Jak může vypadat štěstí v těchto dnech? Sedíte u otevřeného okna, které stíní vzrostlé lípy, javory a jeden starý ořešák, a přitom dočítáte druhé redakční kolečko pátého dílu Rafaelovy školy - Vlasů dryád. Za stromy, o nichž jsem se zmínila, se samozřejmě vlní vedro jako na Sahaře, ale tady v chládku s kávou a čokoládou je tak akorát, abych mohla po redigování plánovat, co bude dál.

Nyní totiž v mezidobí při čekání na korektury, kdy budeme kontrolovat knihu už v takové podobě, v jaké si ji na podzim přečtete, se začínám věnovat na plné obrátky její propagaci a zároveň se připravuju na psaní šestého dílu o sirénách. Ale teď zpátky k našim milým dryádám, tedy k páté knize Rafaelovy školy.

Jaký asi na vás čeká příběh, když Marina dovrší svých sladkých šestnáct let? Je jasné, že nepůjde jen o to...
jak zvládne opojnou fotosyntézu v dryádí metamorfóze či jak se napojí na mycelium. Kromě jiného ji ještě čeká zahajovací ples římské plesové sezóny, který pořádá její teta. A do toho vstupuje Marinin Lev a jemu v patách kráčí ta, která chce změnit jejich osudy. Jak tohle dopadne?

Osud někdy bývá krutý, ale Marina je silná. A Lev? Od něj zbabělé chování neočekáváme... I když se ukáže, že není Lev jako Lev.

 ✸

"Tak to bychom měli. Lvy už máme. A dokonce dva," pokyvuje hlavou profesor Pan
a významně se usmívá...
(Rafaelova škola, Vlasy dryád)

 ✸

Rukopis Vlasů dryád, jak už jsem někde dříve prozradila, má neuvěřitelných víc jak 500 normostran. Jedná se o nejdelší knihu, kterou jsem kdy napsala. Tím je zřejmé, že Marinu v Římské Rafaelově škole čeká mnohem více událostí, než jsem vám v předchozích odstavcích naznačila.






Jenže než budete moci do páté velice objemné papírové Rafaelky nahlédnout, přivonět si k ní a dát se do čtení, rozhodla jsem se být "in" a namísto úryvků zveřejňuju už týden citáty (viz obrázek nad tímto odstavcem) a fotografie modelky Rafaelky (fotka hned v úvodu). A to jak na Instagramu TADY nebo na Facebooku ve skupině Rafaelova škola ZDE.

A ještě na závěr: Marininých sladkých šestnáct let znamená, že nám dospívá a podobá se své matce Aine nejen vzhledem. Ano, Marina prostě musí díky okolnostem zvážit, co se sebou, a vylézá ze své pohodlné bezpečné ulity.

Řekla bych, že si nejen s ní docela užijeme. 
😄


A ještě jsem objevila krásné zasněné video, tak se s vámi o něj musím podělit:




3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Podle citátu soudím tedy, že se najde druhý Lev (Rowan možná) a bude se rozhodovat mezi ním a Arthosem. Možná se Marina do jednoho zamiluje, toho nepravého předpokládám, aby se to ještě více zamotalo :D
Avšak nečetla jsem úryvky, takže je určitě velmi možné, že se mýlím.

Renata Štulcová řekl(a)...

Jo jo, druhý Lev přichází na scénu, ale vše bude jinak. Naprosto nečekané rozuzlení, které nikdo nečeká, přitom je tak logické. Uvidíme, co na to pak řeknete.

Anonymní řekl(a)...

Škoda že nepřidáváte úryvky ale citáty celkem mně to zklamalo ale už se nemůžu dočkat.(A taky si myslím že druhý lev je Rowan)