úterý 25. prosince 2018

Pro čtenáře Dryád

Předpokládám, že nepatříte ke čtenářům, kteří se nejdříve podívají na poslední stránku, aby zjistili, kdo přežil, kdo zemřel, kdo se s kým rozešel, kdo s kým chodí...

Přikyvujete? Tak to si potom klidně můžete přečíst můj dnešní příspěvek s fotografií labutě a záhadným nápisem. Ne, ten nápis opravdu neznamená, že se Marina navždy stane labutí, to ne. Ta věta napovídá něco jiného, její skrytý význam jste už určitě během těch pěti dílů pochopili. (Nečtenářům samozřejmě nic neřekne.)

A nyní, co vám chci prozradit? Až budete číst v Dryádách stranu číslo 670, čili předposlední stranu páté knihy, poví Marina nejen vám, co důležitého má na srdci. Jejích vážných slov si nemůžete nevšimnout.

A také si nemůžete nevšimnout slov, kterými jí její Lev oponuje. Kdo z nich má pravdu? To nechám na vás. Až budete totiž Marinina slova číst, budete mít za sebou přecházejících 669 stran příběhu a už budete jasněji vědět...
kam s Marinou kráčíme...
A na závěr: Harmonie, po níž Marina touží, je skryta i v této melodii, takže máte-li rádi příjemnou hudbu, můžete se do ní zaposlouchat:






4 komentáře:

Mouriss řekl(a)...

Právě knihu čtu a ať si ostatní kritizují, jak chtějí, je zajímavá, nemá předvídatelný děj a je plná nápadů. Je to pátý díl v plánované osmidílné dějové linii; jestli se Vám, paní autorko, podaří udržet celou linku, jak máte v plánu a jak je to v zájmu děje, klobouk dolů. A držím pěsti.

Renata Štulcová řekl(a)...

Pro Mouriss: Děkuju vám moc. Máte pravdu, opravdu má celá série nepředvídatelný děj. Ani Marina, ani čtenáři netuší, co konkrétního pro ni nejen Aine připravila, co se dozví o přírodě i dějinách a jak to dopadne s jejími Lvy. Celá Rafaelka to nebude mít lehké, protože jde proti současným propagovaným trendům v knihách, v šestém dílu u Sirén se vše naplno odhalí. Uvidíme do roka.

Marie Chabrová řekl(a)...

Vážená paní Štulcová
Já osobně si myslím že vaši knihu nemůže nic překonat. Do čtenářských deníků si kazdy rok zapisuji.Naprosto ji zbožňuju.Myslím že v soutěži nejlepší autor knih byste vyhrála. Moc se mi líbí vaše zpracování postav(jak nejsou všichni dokonalí).moc se těším až vyjde nový díl.Člověk ví že když přečte knihu tak se mu jí nechce číst dvakrát ale já jsem Rafaelovu školu četla 12 a zatím mě neomrzela. Jména Rafael,Plantedolie,Rowan,Médea, Kidipé atd.které jste použila ve svých knihách jsou pro mě tak inspirující ze jsem po nich pojmenovala sva 3 morčata,koně a rybičky. Moc vám děkuji že píšete va dáváte lidem naději. Marie Chabrová.��

Renata Štulcová řekl(a)...

Děkuju za krásnou pochvalu. Jsem ráda, že vás příběh tak těší. A doufám, že vás bude bavit až do konce. Médea je rybička?